19 Ekim 2008 Pazar

Havuçlu Fıstıklı Pilav

Malzemeler (6 Kişilik)

2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı su
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet tatlı sivri biber
1-2 Adet havuç
Bir miktar dolmalık fıstık ve kuş üzümü
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Çay kaşığı tarçın
1 Adet domates veya
1 çorba kaşığı salça

Hazırlanışı

.Tereyağını eritip, fıstıkları ve küçük küçük doğranmış soğanı ilave edin.
.Rendelenmiş havuç ve doğranmış sivribiberi de ekleyip, kavurmaya devam edin.
.Yıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini ilave edin.
.1 Tatlı kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı tarçın ve varsa doğranmış domates, yoksa 1 çorba kaşığı salça ekleyin.
.Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilmiş pirinçleri de yıkayıp, suyla birlikte tencereye alın. .Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pilav pişirir gibi pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: