11 Mart 2008 Salı

Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri

Malzemeler (6 Kişilik)

1 Adet kuzu ciğeri
2 Çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvıyağ
3 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı sirke
Kırmızı pulbiber
3-4 Dal maydanoz
Hazırlanışı

.Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini genişçe bir kapta una bulayın.
.Bir tavada kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurup yağını süzün.
.Ciğeri kavurduğunuz yağda sarımsak, sirke ve kırmızı pulbiberi bir taşım kaynatın.
.Soğanı halka şeklinde doğrayıp tuzla ovun.
.Ciğerleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosu gezdirin.
.Soğan ve maydanozla birlikte servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: