12 Eylül 2008 Cuma

Ispanak Tarama

Malzemeler (5 Kişilik)

1 Kg. ıspanak
1 Su bardağı galeta unu
1 Su bardağı süzme yoğurt
2 Çorba kaşığı mayonez
2 Diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Süslemek için yeşil ve siyah zeytin

Hazırlanışı

.Ispanağın saplarını kesin.
.Yapraklarını yıkayıp , iyice süzdükten sonra mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. .İçine galeta unu, süzme yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve dövülmüş sarmısağı ilave edin.
.Robotta tekrar karıştırın. .Bütün malzemeyi iyice bütünleştiğinde robottan alıp, servis tabağına çıkartın.
.Üzerini siyah ve yeşil zeytinle süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: