14 Şubat 2008 Perşembe

Beşamol Soslu Pirzola

Malzemeler (4 Kişilik)

12 Adet kuzu pirzola
2 Çorba kaşığı tereyağı
4 Çorba kaşığı un
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 Çorba kaşığı galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
2 Adet limon
1 Tutam biberiye
1 Çay kaşığı hindistan cevizi
Tuz, karabiber
Hazırlanışı

.Etin yağlı kısımlarını temizleyin.
.Hepsini yağlı bir kağıda yanyana dizin.
.Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiyeyi bir kasede karıştırıp etlerin üzerine serpin.
.Birkaç dakika dinlendirin.
.Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
.Ardından sütü azar azar dökerek ilave edin.
.Koyu bir beşamel sos kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
.Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
.Tuz, karabiber ve hindistan cevizi ilave edip devamlı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
.Ateşten alıp geniş bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın.
.Pirzolaları önce beşamel sosa, ardından çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
.Kızdırılmış yağda iki taraflı olarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin.
.Limom dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: