28 Şubat 2008 Perşembe

Bulgurlu Sulu Köfte

Malzemeler (6 Kişilik)

Yarım kg yağsız kıyma
2 Su bardağı ince bulgur
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3-4 Dal maydanoz
2 Çorba kaşığı margarin
1 Tatlı kaşığı salça
3 Su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı

.Bir kapta bulgur, salça ve baharatları iyice karıştırın.
.Elinizle bulgurları ovalayıp ardından rendelenmiş soğanı ekleyin.
.Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun.
.Karışım macun haline gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlayın.
.Daha sonra her birini iki parmak arasında bastırarak şekil verin.
.Bu işlem bittikten sonra yemeği pişireceğiniz tencereye margarini koyun.
.Eridikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
.Üzerine 3 su bardağı su koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
.Köfteleri içine dökün ve 10 dakika pişirin.
.Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: