28 Şubat 2008 Perşembe

Ahududulu Kek

Malzemeler (10 Kişilik)

15 Adet kepekli bisküvi
2 Çorba kaşığı margarin
3 Adet yumurta
1 Kutu labne peyniri
2 Paket krem şanti
1.5 Su bardağı soğuk süt
1 Su bardağı tozşeker
4 Yaprak jelatin
Yarım su bardağı sıcak su
1 Su bardağı ahududu
Süslemek İçin: Taze ahududu veya böğürtlen

Hazırlanışı

.Bisküvileri, iri parçalar halinde kırın.
.2 Çorba kaşığı margarini eritip bisküvilere karıştırın.
.20-22 cm çapında yuvarlak ve kelepçeli bir kabın dibini ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın.
.Bisküvili karışımı yerleştirin ve iyice bastırın.
.Yumurtaları mikserle iyice çırpın, ardından labne peyniri ve tozşekeri ekleyin.
.2 Paket krem şantiyi 1.5su bardağı soğuk sütle çırpın ve peynirli karışıma ekleyin.
.Jelatin yapraklarını yarım su bardağı sıcak suda eritin ve peynirli karışıma ekleyin.
.Bu karışımın yarısını başka bir kaba alın.
.Kalan kısma ahududuları ekleyin ve iyice karıştırın.
.Dibine bisküvi yerleştirdiğiniz kalıba, bir kat beyaz karışımdan koyun, buzdolabında dondurun.
.Daha sonra üzerine bir kat ahududulu karışımı dökün ve tekrar buzdolabına koyun.
.Donduktan sonra üzerine tekrar beyaz karışımdan dökün ve tekrar dondurun.
.Kremalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
.En son olarak 3-4 saat buzdolabında tuttuktan sonra üzerini ahududu veya böğürtlenle süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: