19 Ekim 2008 Pazar

Havuçlu Büryan Pilavı

Malzemeler (4 Kişilik)

2 Su bardağı pirinç
6-7 Adet haşlanmış kuzu gerdanı
2 Adet soğan
4 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 Çorba kaşığı kuşüzümü
2 Adet havuç
Yarım demet dereotu
3 Su bardağı etsuyu
Bir tutam tarçın ve tozşeker
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

.Öncelikle ayıklanıp, yıkanmış 2 su bardağı pirinci kaynar tuzlu suda 2-3 saat bekletin. .Tencereye 4 çorba kaşığı tereyağını alın.
.Küçük doğranmış soğanları ilave edip, kavurun.
.Sonra 2 çorba kaşığı fıstık ve 2 çorba kaşığı kuşüzümünü de ekleyip, kavurmaya devam edin. .Rendelenmiş havuçları, ardından pirinçleri ekleyin.
.3-4 Dakika sonra gerdan etini ilave edip, tencereyi ocaktan alın.
.Dereotunu incecik kıyıp, yemeğe ekleyin.
.Fırın kabına hazırladığınız yemeği yayın.
.Üzerine tuz, tarçın, karabiber ve tozşeker serpin.
.Kaynar durumdaki 3 su bardağı etsuyunu üzerine gezdirin.
.200 Dereceli fırında pirinçler suyunu çekene dek pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: