
200 gr tereyağı
250 gr margarin
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Adet soğan
Yarım kg pirinç
2 Su bardağından fazla etsuyu
1 Kilo hamsi
5 Adet nane yaprağı
İnce kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
.Tencerede tereyağının yarısını ve margarinin tamamını eritip, fıstıkları yağda kavurun.
.Soğanı ince kıyıp, yağda kavurmaya devam edin.
.Üzerine yıkanmış pirinç ve yuz ilave edip, kavurun.
.Önceden kaynatılmış 2 su bardağından biraz fazla etsuyunu ilave edip, kısa bir süre kaynatın. .Pirinçler nemliyken tepsiye alın.
.Üzerine fileto edilmiş hamsileri dizin.
.İnce kıyılmış nane yaprağı ve maydanoz serpip, karabiberi ilave edin.
.Tavada kalan yağ ve etsuyunu pilavın üzerine gezdirin.
.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder