
İncik için :
6 Adet kuzu inciği
1 Çay bardağı mısırözü yağı
2 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı un
1 Adet soğan
2 Adet kırmızıbiber
10 Su bardağı su
Tuz
Pilav için :
400 gr arpa şehriye
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet domates
4 Adet kırmızı dolmalık biber
3 Su bardağı kuzu inciklerin piştiği su
Hazırlanışı
.1 Çay bardağı yağı tavaya alın.
.Kıdırdıktan sonra etleri ilave edin.
.Etler bıraktıkları suyu çekene ve renkleri pembeleşmeye başlayana dek yaklaşık 10 dakika kavurun.
.Sonra yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin.
.1-2 Dakika kavurdukran sonra unu ekleyin.
.Bir süre daha kavurup, kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri tavaya aktarın. .Salçasını, tuzunu ve suyunu ekleyin.
.Yaklaşık 1 saat 20 dakika pişirin.
.Arpa şehriye pilavını hazırlamak için, tereyağını tencereye alın.
.Eridikten sonra arpa şehriyeleri ekleyin ve pembeleşene dek kavurun.
.Küp şeklinde kestiğiniz biberleri ilave edin.
.1-2 Defa karıştırdıktan sonra kabuğu suyulmuş ve ince kesilmiş domatesleri ekleyin.
.Suyu ve tuzu ilave edin.
.5-6 Dakika kaynattıktan sonra önceden pişirdiğiniz kuzu incikleri pilavın üzerine dizin.
.160 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder