28 Ağustos 2008 Perşembe

Elbasan Tava

Malzemeler (10 kişilik)

1 Kg. kemiksiz koyun eti
1 Kg. yoğurt
2 Kaşık tereyağı
2 Soğan
1 Yeşil biber
2 Yumurta
2 Kaşık un
Yarım limon suyu
Karabiber, tuz

Hazırlanışı

.Etleri ceviz büyüklüğünde doğrayıp, haşlayın.
.Fırın tepsisine susuz olarak koyun.
.Doğranmış soğanı bir kaşık ile yağla soteleyin.
.Ateşten alın.
.Etlerin üzerine tuz, karabiber serpin.
.Bir kasede yoğurdun içine yumurta, un, tuz koyup, çırptıktan sonra; etlerin üstüne dökün. .Üzerine parça parça tereyağı koyun. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin.
.Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: