
1 Kg. patlıcan (uzun boylu)
250 Gram kuşbaşı et
1 Soğan rendesi
2 Domates rendesi
Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı
3 Adet koyun beyni
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
.Beyinleri soğuk suda bekletin.
.İyice kanları çıkana kadar 1-2 kez suyunu değiştirip, yıkayın.
.Süzüp, suda haşlayın.
.Tencereye etleri, soğan rendesini, domates rendesini, tane karabiberi, tuzu koyup harmanlayın. .Harlı ateşte etler yumuşayıp, yağıyla kalana kadar pişirin.
.Patlıcanları alaca soyup, bıçak sırtı kalınlığında uzunlamasına kesip, bol tuzlu suda 15 dakika bekletip, yıkayın.
.Kurulayıp bol yağda arkalı önlü kızartıp, kağıt havlu üzerine alın.
.Soğuduktan sonra bir tabakta çarpı şekli verin, ortasına 1 çorba kaşığı et koyun, üstüne yarım beyin yerleştirip, bohça gibi kapattıktan sonra, bir kürdanla tutturun.
.Üzerine 1 domates, bir biber dilimi koyarak hepsini bu şekilde hazırlayın.
.Tepsiye dizip, üzerine 1 su bardağı su koyun.
.Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
.Arzuya göre sıcakken kaşar peyniri serpin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder