27 Ağustos 2008 Çarşamba

Düğün Çorbası

Malzemeler (6 kişilik)

250 Gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
1 Yumurta sarısı
3 Çorba kaşığı un
1 Limonun suyu
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 Su bardağı süt
4 Su bardağı su

Hazırlanışı

.Eti tencereye koyun ve ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
.Suyu ekleyin.
.Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın.
.Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
.Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
.Arzuya göre üzerine kırmızıbiberli tereyağı gezdirerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: