12 Temmuz 2008 Cumartesi

Karışık Salata II

Malzemeler (4 Kİşilik)
1 Demet pancar
1 Kabak
150 Gram mantar
150 Gram börülce
Maydanoz
Yarım su bardağı sirke
1 Su bardağ kırmızı şarap
5 Diş sarmısak
1,5 Fincan ayçiçek yağı
Yarım fincan limon suyu
Yarım fincan hardal
1,5 Fincan soya sosu
Yarım fincan limon suyu
Hazırlanışı
.Bir demet pancarı düdüklü tencerede haşlayalım ve dilimler halinde keselim.
.Sirke, kırmızı şarap ve sarmısaktan oluşan sosta bir-iki gün bekletelim.
.Bir adet kabağı kaynar suda 10 dakika bekletip çıkartalım.
.Dilimler halinde keserek bir fincan yağ, yarım fincan limon suyu ve yarım fincan hardaldan oluşan sosda 1 saat bekeltelim.
.Mantarları dilimleyelim.
.Bir fincan soya sosu ve yarım fincan şaraptan oluşan sos içinde bir gün bekletelim.
.150 gram börülceyi düdüklü tencerede haşlayalım.
.Yarım fincan yağ, limon suyu ve yarım fincan soya sosundan oluşan sosta birkaç saat bekletelim. .Çeşitli soslarda beklettiğimiz pancar, kabak, mantar ve börülcenin hepsini bir tabağa koyup karıştıralım.
.Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapalım.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: