
2 Su bardağı frambuaz
2 Su bardağı su
3 Çorba kaşığı esmer şeker
2 Tatlı kaşığı mısır nişastası
Herhangi bir taze meyve Nane yaprakları
Hazırlanışı
.Frambuazları ezerek püre haline getirin.
.Esmer şekeri 1 su bardağı su ile küçük bir tencereye alın.
.Orta hararetli ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
.Ayrı bir kapta mısır nişastasını diğer 1 su bardağı su ile karıştırın.
.Nişastalı suyu ocaktaki tencereye katın ve sürekli karıştırın.
.Püre haline getirdiğiniz frambuazları da tencereye alın ve karıştırmaya devam edin.
.Pelte donuklaşmaya başlayınca ocağı kapatın.
.Pelteyi iki kaseye veya kuplara pay edin ve buzdolabında soğutun.
.Arzuya göre meyve ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
.Esmer şekeri 1 su bardağı su ile küçük bir tencereye alın.
.Orta hararetli ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
.Ayrı bir kapta mısır nişastasını diğer 1 su bardağı su ile karıştırın.
.Nişastalı suyu ocaktaki tencereye katın ve sürekli karıştırın.
.Püre haline getirdiğiniz frambuazları da tencereye alın ve karıştırmaya devam edin.
.Pelte donuklaşmaya başlayınca ocağı kapatın.
.Pelteyi iki kaseye veya kuplara pay edin ve buzdolabında soğutun.
.Arzuya göre meyve ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
slm abi ben harun hayırlı olsun agzının tadını biliyon bakıyom da:):)::):):):):)
Yorum Gönder