
2 Su bardağı süt
1.5 Su bardağı toz şeker
Yarım kahve fincanı nişasta
1 Su bardağı pirinç unu
1.5 Su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
200 Gr ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı
Hazırlanışı
.Antep fıstığını üzerini örtecek kadar suyla 5 dakika kaynatın.
.Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ilave edin ve bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun.
.Soyulmuş olan fıstıkları ezin.
.Ayrı bir tencerede sütü, şekeri ve tuzu kaynatın.
.Başka bir kapta ise pirinç ununu ve nişastayı biraz suda ezin.
.Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine ilave edin.
.Sürekli karıştırarak pişirin.
.Tencereyi ateşten indirmeden 2 dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın.
.Ateşten alıp kaselere doldurun.
.Soğutup, servis yapın.
.Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ilave edin ve bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun.
.Soyulmuş olan fıstıkları ezin.
.Ayrı bir tencerede sütü, şekeri ve tuzu kaynatın.
.Başka bir kapta ise pirinç ununu ve nişastayı biraz suda ezin.
.Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine ilave edin.
.Sürekli karıştırarak pişirin.
.Tencereyi ateşten indirmeden 2 dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın.
.Ateşten alıp kaselere doldurun.
.Soğutup, servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder