29 Ekim 2013 Salı

Ananaslı Tatlı


Malzemeler:

1 paket yulaflı bisküvi
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 çorba kaşığı mısır unu
1 büyük kutu ananas konservesi
1 kutu krem peynir
Biraz tereyağı

Hazırlanışı:

.Bisküvileri dövüp, kırın. 

.Biraz tereyağı ile kanştırıp, servis tabağına koyup, buzlukta donmaya bırakın. 
.Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpın ve içine krem peynirin yarısını katıp, karıştırın. Bu kanşım biraz ananas suyu ile sulandınlır. 
.Diğer tarafta kalan ananas suyu, bir çorba kaşığı mısır unu ile pelte gibi pişirilir. 
.Bisküviden yapılmış tartın üzerine krem şantili karışım dökülür, sonra ananaslar dizilir ve en üste ananas suyu ile yapılan pelte dökülerek buzdolabına kaldınlır. 
.Ananas yerine vişne ile de yapılabilir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: