16 Şubat 2012 Perşembe

Altin Kesesi

Malzemeler hamur icin:

1 su bardagi süt
3 yemek kasigi tozseker
3 kahve fincani un
2 yumurta
2 yemek kasigi kakao

Malzemeler krema icin:

3 su bardagi süt
3 yemek kasigi un
7 yemek kasigi tozseker
200 gr. margarin
Ceviz

Hazırlanışı

.İlk önce krema malzemesinden margarin haric hepsini muhallebi gibi pisirin, pistikten sonra margarini ekleyip icinde eritip, iyicene karistirip buzdolabinda sogumasini bekleyin. (soguduktan sonra bayagi koyulasmasi lazim)
.Hamur malzemesinide sirasina göre yavas yavas mixerle karistirin, teflon tavada yagsiz bir sekilde, bir yemek kasigi yardimi ile kücük yuvarlak hamurlar pisirin, ( krep pisirir gibi).
.Hamurlarin icine biraz muhallebiden ve cevizden koyup agizlarini resimde görüldügü gibi kürdanla tutturun.
arzuya göre üzerine pudrasekeride ekebilirsiniz.

Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok: