13 Ekim 2008 Pazartesi

Etli Kabaklı Pilav

Malzemeler (6 Kişilik)
2 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı tereyağı
500 gr balkabağı
250 gr haşlanmış kuşbaşı et
3 Su bardağı su
Tuz, karabiber
1 Çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
.2 Su bardağı pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat bekletip, suyunu süzün.
.Tencereye tereyağını alıp, eritin.
.Küp küp doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin.
.Bu arada balkabaklarının kabuklarını derince soyun.
.Küp küp doğrayıp, soğana ilave edin.
.Kabaklar hafifçe yumuşayana dek soteleyin.
.Haşlanmış et ve pirinci tencereye ekleyip, 2-3 dakika kavurup, suyu ekleyin.
.Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın serpin.
.Pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
.Pilavın üzerine bir peçete örtüp, 20 dakika demlendirin.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: