
Yarım kilo pilavlık bulgur
1 Kilo yoğurt
3 Adet soğan
2 Demet ebegümeci
2 Demet maydanoz
Birkaç dal taze nane
1 Tatlı kaşığı kuru nane
4 Adet taze soğan yarım paket margarin
Yeteri kadar tuz
4 Su bardağı su
Hazırlanışı
.Yarım kilo bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyun.
.2 Adet soğanı yemeklik doğrayıp, tencereye ilave edin.
.1 Kilo yoğurtu sulandırıp, bulgura ekleyin ve bir taşım kaynatın.
.2 Demet ebegümeci, 1 demet maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp tencereye ekleyin.
.Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatın.
.Küçük bir tavanın içinde yarım paket margarini eritin.
.Kalan 1 adet kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, yağın içinde pembeleşinceye kadar kavurun ve pilavın üzerine dökün.
.En üste de kalan 1 demet kıyılmış maydanoz ve taze soğanı serpiştirip, servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder