6 Ekim 2008 Pazartesi

Cevizli Bulgur Pilavı

Malzemeler (6 Kişilik)

1 Adet soğan
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı ince bulgur
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
2 Adet ince doğranmış sivri biber
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

.1 Adet soğanı rendeleyin.
.Tencerede 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırın.
.Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
.Üzerine 1 su bardağı suyu dökün.
.Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin.
.1 Çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin.
.Kısık ateşte pişirin.
.Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin.
.Tüm malzemeleri karıştırın ve sıcak olarak serivs yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: