5 Ekim 2008 Pazar

Büryan Pilavı

Malzemeler (6 Kişilik)
1 Kilo kuzu eti
2 Su bardağı pirinç
1 Demet taze soğanın yeşil kısmı
4 Su bardağı et suyu
1 Çorba kaşığı margarin
Bir miktar kuru nane
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
.Kasaba kestirdiğiniz kemikli kuzu etlerini 5 su bardağı suda iyice haşlayın.
.Etin suyunu ayırıp, bir kenarda bekletin.
.Taze soğanların yeşil kısımlarını yarımşar santim boyunda kestikten sonra margarinle hafifçe öldürün.
.Üzerine bol soğuk suda yıkanmış pirinçleri koyun.
.Pişmiş etleri de pirincin üzerine yerleştirin.
.4 Su bardağı et suyunu da ilave ederek büryanı pişirin.
.Ocağı kapattıktan sonra yemeğin üzerine dilediğiniz kadar kuru nane, karabiber ve kekik serpip servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: