27 Ağustos 2008 Çarşamba

Köfteli Tarhana

Malzemeler (6 kişilik)

2 Çorba kaşığı ev tarhanası
2 Çorba kaşığı kıyma
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı domates püresi
4 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Nane, kırmızıbiber

Hazırlanışı

.Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın.
.Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin.
.4 su bardağı suyu koyun, kaynayınca ıslatılmış tarhanayı devamlı karıştırarak ilave edin.
.Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
.Diğer tarafta bir kapta kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiberi yoğurun.
.Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
.Kalan bir kaşık tereyağını tavada kızdırın.
.Köfteleri koyup, tavayı sallayarak kızartın.
.Tenceredeki çorbanın üzerine köfteleri ilave edin.
.Kırmızıbiber, nane ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: