22 Ağustos 2008 Cuma

Üç Katlı Salata

Malzemeler (10 Kişilik)
5 Adet havuç
4 Adet pancar turşusu
5 Adet patates
1 Demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 Adet limon suyu
1 Çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
.Havuçları ve pancar turşusunu rendeleyin.
.Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.
.Taze soğanları doğrayın ve maydanozları ince ince kıyın.
.Havuçlara ve patateslere limon suyu ile 1 çay bardağı zeytinyağını ilave edrek karıştırın. .Salatanın üç katlı olması için ; bir kaba pancarı yerleştirin.
.Üzerine taze soğan ve maydanozu koyun, patatesleri döşeyin.
.Üzerine tekrar taze soğan ve maydanoz koyun, havucu döşeyin.
.Üzerine tekrar dan pancar ardından taze soğan, maydanoz ve patates döşeyin.
.Üzerine tekrar taze soğan ve maydanoz koyun, havuç döşeyin.
.Servisten önce kabı tepsiye ters çevirip çıkarın, etrafını limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: