
200 gr kabak
200 gr havuç
1 Adet limon
Yarım demet taze soğanın yeşil uçları
200 gr yağlı yoğurt
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tozşeker
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
.Kabak ve havuçları yıkayıp, ayıklayın.
.Her ikisini de ilk önce ince ince dilimleyin.
.Daha sonra ince şeritlere kesin.
.Limonu iyice yıkayın ve kabuğunu soyup, incecik doğrayın.
.Limonun suyunu sıkıp, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın.
.Sosu kabak ve havuçlara katın.
.Taze soğanın yeşil kısımlarını ince kıyın.
.Yoğurt, tuz, karabiber ve 1 tutam tozşekeri karıştırın.
.Sebzelerin üzerine yoğurt ve limon kabuklarını koyduktan sonra sıcak baget veya köy ekmeği ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder