30 Haziran 2008 Pazartesi

Fransız Salatası

Malzemeler (6 Kişilik)
1 Adet Kıvırcık
Salata 250 gr. Sosis
150 gr. Peynir
1 Tatlı Kaşığı Hardal
5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Sirke
Tuz, Karabiber
1 Adet Baston Ekmek
4-5 Diş Sarmısak
Hazırlanışı
.Sosisleri küçük küçük doğrayınız.
.Sosisleri bir çorba kaşığı zeytinyağında kavurunuz.
.Kıvırcık salatayı ince ince kıyınız.
.Hardal, sirke ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökünüz.
.Tuzu ve biberi ekleyiniz. Kavurulan sosisleri ekleyerek harmanlayınız.
.Peyniri kare şeklinde keserek salatalara ilave ediniz.
.Baston ekmeği dilimleyerek kızartınız.
.Ekmek sıcak iken sarmısağı üzerine ovalayarak sürünüz.
.Yapılan salatayı sarmısaklı ekmek ile birlikte servis yapınız.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: