
Yarım kilo börülce
2 Adet domates
1 Adet limon suyu
2 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı sirke
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Dilim bayat ekmek
Tuz
Hazırlanışı
.Börülceleri ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve tencereye alın.
.1 Adet domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan üzerine birkaç çentik atın ve tencereye koyun. .Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyup, bir tutam tuz ilave edin.
.Tencerenin kapağını kapatıp, börülceleri haşlayın.
.İyice yumuşadıkları zaman süzgeçten geçirin.
.Kabukları ayrılmış domatesi tencereden alın.
.Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı ve sirkeyi tencereye katın.
.Zeytinyağını da ekleyin. Kalan 1 adet domatesi çiğden rendeleyip, tencereye ilave edin.
.İyive karıştırıp, börülcelerin üzerine yayın.
.Ekmeği ufalayıp, börülcelerin üzerine ilave edin ve servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder