29 Mayıs 2008 Perşembe

Sahan Köftesi

Malzemeler (6 Kişilik)

600 gr kıyma
3 Dilim bayat ekmek
2 Adet soğan
3 Adet domates
2 Yemek kaşığı domates salçası
150 ml. domates püresi
50 gr margarin
1 Adet yumurta
5 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı kimyon
Tuz, karabiber


Hazırlanışı

.Ekmeği ıslatıp, suyunu sıkın.

.Soğanı ayıklayıp, rendeleyin.
.Kıymayı soğan, ekmek içi, yumurta, kimyon, tuz ve karabiberle karıştırıp yoğurun.
.10 Dakika dinlendirin.
.Hazırladığınız içten, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yassı köfteler yapın.
.Margarini bir tencerede eritin.
.Köfteleri erimiş margarinin üzerine dizin.
.Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
.Domates püresi ve salça ile birlikte köftelere katın.
.Tuzla tatlandırıp, 25 dakika pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: