28 Mayıs 2008 Çarşamba

Püreli Köfte

Malzemeler (8 Kişilik)

750 gr kıyma
2 Dilim bayat ekmek
2 Adet yumurta
1 Adet rendelenmiş soğan
Tuz, köfte baharı

Püre için :

4 Adet orta boy patates
1 Adet yumurta
3 Yemek kaşığı margarin
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 Yemek kaşığı domates salçası
3 Su bardağı su

Hazırlanışı

.750 gr kıymayı, ıslatıp sıktığınız 2 dilim bayat ekmek içi, 2 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz ve köfte baharı ile birlikte yoğurun.
.Kayısı büyüklüğünde kopardığınız parçalardan, ortası çukur çanak biçiminde köfteler yapın.
.Fırın tepsisine sıralayın.
.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırının orta rafında 30 dakika pişirin.
.4 Adet orta boy patatesi kabukları ile haşlayın.
.Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
.İçine 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı margarin 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve 2 kahve fincanı sıcak süt katıp karıştırın.
.Püreyi krema sıkma torbasına koyun ve köftelerin ortasına sıkın.
.1 Yemek kaşığı domates salçasını 3 su bardağı su ile sulandırıp, köftelerin üzerine gezdirin.
.15 Dakika daha fırında kızartın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: