15 Mayıs 2008 Perşembe

Çikolata Parçalı Kek

Malzemeler (10 Kişilik)

2 Adet ufalanmış sade bisküvi
1 Adet mandalinanın kurutulmuş kabuğu
1 Su bardağı sıvıyağ
2 Su bardağı pudra şekeri
6 Adet yumurta
2 Su bardağı un
1 Tutam muskat rendesi
1 Tatlı kaşığı tarçın


Hazırlanışı

.Fırını 150 dereceye ayarlayın.

.25 cm uzunluğunda bir kek kalıbını yağlayın.
.Ufalanmış bisküvileri kek kalıbının yanlarına ve kenarına serpiştirin.
.Kurutulmuş mandalina kabuğunu küçük küçük kıyın.
.Bir kapta sıvıyağı ve pudraşakerini beyaz renk alana dek çırpın.
.Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.
.Sarılarını daha önceden hazırladığınız karışıma katıp, unu serpiştirin.
.Kıyılmış mandalina kabuğunu, muskat (hintcevizi) rendesini ve tarçını da katın.
.Yumurta aklarını da çırpın.
.Metal bir kaşık yardımıyla hamura katın.
.Hamuru kalıba dökün.
.Üzerini aliminyum folyo ile kaplayın.
.Düşük ısılı fırında 2 saat pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: