14 Mart 2008 Cuma

Un Helvası

Malzemeler (6 Kişilik)

2.5 Su bardağı un
200 Gr margarin
2 Su bardağı tozşeker
1 Kilo süt veya su
Hazırlanışı
.Şurup malzemelerini karıştırıp 1-2 dakika kaynatın.
.Un ve margarini bir tencereye koyup ağır ateşte un altın sarısını alana dek kavurun.
.Kavrulmuş unun üzerine şurubu kaynar kaynar dökün.
.Bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin.
.Suyunu çekince bir kere karıştırıp ateşten alın ve 15 dakika demlenmesi için bekletin.
.Sonra istediğiniz şekilde kalıplaştırıp, servis tabağına koyun.
.Ilık olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: