13 Mart 2008 Perşembe

Patlıcanlı Sultan Kebabı

Malzemeler (7 Kişilik)

600 gr bonfile
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet kuru soğan
Tuz, karabiber
2 Adet lavaş ekmeği
2 Adet çekirdeksiz patlıcan
200 gr sarımsaklı süzme yoğurt
Yarım su bardağı domates sosu
4 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığından az kırmızıbiber
Hazırlanışı

.Bonfileleri dikine ince uzun dilimleyin.
.Tuz, karabiber, 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve kuru soğan suyu karışımı ile yarım saat marine edin.
.Çöp şişlere rulo yayıp takın.
.Lavaş ekmeklerini rulo şeklinde sarın.
.Bıçakla 2 santim kalınlığında kesin.
.Çöp şişlere rulo yapıp, takın.
.Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
irice kıyarak tereyağında sote edin ve servis tabağına yayın.
.Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
.Bu arada ekmekleri ve bonfileyi üzerlerine tereyağı sürerek ızgarada pişirin.
.Ekmekleri şişleriyle birlikte yoğurdun üzerine yerleştirin.
.Domates sosunu ekmeklerin üzerine gezdirin.
.Etleri de koyduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: