13 Mart 2008 Perşembe

Patlıcanlı Kebab

Malzemeler (4 Kişilik)

2 Adet iri patlıcan
1 Çorba kaşığı tereyağı
750 gr kuzu eti
1 Adet soğan
1 Adet domates
1 Çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Hazırlanışı
.Soğanı piyazlık doğrayın.
.Kuşbaşı kuzu etinin üzerine soğanı, tuz ve karabiberi koyup, karıştırarak ete yedirin.
.Tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin ve eti ilave edin.
.Et kendi suyunu salıp, çekene dek pişirin.
.Üzerine küp küp doğranmış domatesi ve salçayı ilave edin.
.Biraz ılık su ekleyerek kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin.
.Bu arada patlıcanları alaca soyun ve boyuna kesin.
.Kızgın yağda kızartın.
.Derin bir fırın kalıbına yerleştirin.
.Ortasına pişmiş etli karışımı dökün.
.Orta ısılı fırında pişirin.
.Tabağa ters çevirip, servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: