
1 kilo bonfilelik kuşbaşı et
4 Adet soğan
2 Adet domates
8-10 Adet sivri biber
2 Çorba kaşığı tereyağı
Lavaş ekmeği
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
1 Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı
.Ön hazırlık olarak(terbiyesi için) soğanları rendeleyip, suyunu sıkın.
.İçine 1 kahve fincanı zeytinyağını ve 1 kahve fincanı sütü ilave ederek karıştırın.
.Etleri bu terbiye ile karıştırarak en az 4-5 saat buzdolabında bekletkin.
.Sacın çukur kısmında yada geniş yüzeyli teflon bir tavada etleri yıkamadan, suyunu bırakıp çekene dek arada bir karıştırarak kavurun.
.Etler suyunu çektiğinde piyazlık dopranmış soğanı ve tereyağını ekleyin.
.3-5 dakika daha kavurun.
.Ardından küçük doğranmış sivri biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
.Daha sonra fındık iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi, kimyonu ve kekiği ayarlayın.
.Etleri ateşten alıp lavaş ekmeğinin arasına koyup dürüm yaparak, servis yapın.
.İçine 1 kahve fincanı zeytinyağını ve 1 kahve fincanı sütü ilave ederek karıştırın.
.Etleri bu terbiye ile karıştırarak en az 4-5 saat buzdolabında bekletkin.
.Sacın çukur kısmında yada geniş yüzeyli teflon bir tavada etleri yıkamadan, suyunu bırakıp çekene dek arada bir karıştırarak kavurun.
.Etler suyunu çektiğinde piyazlık dopranmış soğanı ve tereyağını ekleyin.
.3-5 dakika daha kavurun.
.Ardından küçük doğranmış sivri biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
.Daha sonra fındık iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi, kimyonu ve kekiği ayarlayın.
.Etleri ateşten alıp lavaş ekmeğinin arasına koyup dürüm yaparak, servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder