4 Mart 2008 Salı

Böğürtlen Şuruplu Dondurma

Malzemeler (4 Kişilik)

1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için, krema
Hazırlanışı
.Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin.
.Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
.Armutlardan birini ince ince dilimleyin.
.Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin.
.Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin.
.Meyveleri soğumaları için bir kenara alın.
.Dondurmayla krem şantiyi karıştırın.
.Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın.
.Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin.
.Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün.
.Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: