
1/3 Su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
5-6 Dilim konserve ananas
5-6 Adet siyah üzüm
Yarım su bardağı tereyağı
2 Adet yumurta
1 Çay kaşığı vanilya
1.5 Su bardağından biraz fazla un
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
.Tereyağını erittikten sonra üzerine yarım su bardağı tozşekeri katın vr 25 santim çapındaki yuvarlak bir kalıbın dibine yayın.
.Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın.
.Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.
.Kek hamuru için çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağı ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın.
.Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı ekleyin.
.Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin.
.Çırpma kabındaki karışıma biraz un ve biraz süt ekleyip, karıştırın.
.Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın.
.Tuzunu katın ve tekrar çırpın.
.Hazırladığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın.
.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50-60 dakika kadar pişirin.
.Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin.
.Sıcak olarak servis yapın.
.Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın.
.Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.
.Kek hamuru için çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağı ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın.
.Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı ekleyin.
.Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin.
.Çırpma kabındaki karışıma biraz un ve biraz süt ekleyip, karıştırın.
.Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın.
.Tuzunu katın ve tekrar çırpın.
.Hazırladığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın.
.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50-60 dakika kadar pişirin.
.Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin.
.Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder