18 Mart 2008 Salı

Alman Usulü Cheese Cake

Malzemeler (12 Kişilik)

1.5 Su bardağı un
7.5 Çorba kaşığı tozşeker
8.5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4 Adet yumurta
400 gr tam yağlı tuzsuz yumuşak peynir yada lor peyniri
150 gr çiğ krema
1 Adet limon 50 gr kuru üzüm
6.5 Çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
.Fırını 190 derecede ısıtın.
.Derin bir kalıbı yağlayın.
.Hamur için tozşeker ve unu karıştırın.
.İçine yağı da katarak iyice yoğurun.
.Yumurtayı da kattıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.
.Peyniri, kremayı, yumurtayı, yağı, tozşekeri ve limon suyu ile rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın.
.Yumuşak bir kıvama geldiğinde içine üzümleri ekleyin.
.Hamuru kalıbın içine dökün ve peynirli karışımı üstüne dökün.
.Daha sonra yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
.Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak üstüne pudra şekeri serpip, servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: