
1.5 Kg kemiksiz but
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
8 Çorba kaşığı beyaz şarap
1 Diş sarmısak
1 Adet orta boy soğan
1/2 Çay kaşığı tarhun
Kekik yada biberiye
30 dakika Sosun yapılıp bekletilme süresi: En az 4-5 saat
Hazırlanışı
.Soğanı ince ince kıyın ve sarmısağı ezin.
.Sıvıyağ, beyaz şarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin.
.Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün.
.Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin.
.Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder