22 Şubat 2008 Cuma

Sütlü Kadayıf Tatlısı

Malzemeler (4 Kişilik)
250 gr tel kadayıf
100 gr ceviz1 su bardağı tozşeker
1 lt. süt
1 paket vanilya
Hazırlanışı
.Kadayıf bir kaba alınır üzerine 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ dökülür veheryerine gelecek şekilde karıştırılır.
.Kadayıfın yarısı bir fırın kabınaalınır hafif bastırılır.üzerine iri kırılmış ceviz eklenir.bunun üzerinekalan kadayıf alınır ve hafifçe bastırılarak düzlenir.
.180 dercedefırında pişirilir.
.Kadayıflar pişerken üzeri için; 1 lt süt, tozşeker vevanilya bir tencereye alınır.
.Pişen kadayıflar fırından alınır.
.Süt, şeker karışımı ılık kıvama gelince ocaktan alınır.pişen kadayıfların üzerine dökülür.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: