22 Şubat 2008 Cuma

Buhara Pilavı

Malzemeler (5 Kişilik)
2 su bardağı pirinç
350 gr kuşbaşı koyun eti
3 yemek kaşığı tereyağ
2 adet havuç
½ kahve fincanı badem
Tuz, karabiber
3-5 dal dereotu, maydanoz
3 bardak su
Hazırlanışı
.Eti, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın.
.Pirinci kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin.
.Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. 1-2 dakika kavurun.
.Havuçları iri rendeleyin.
.Tereyağını tencerede kızdırın.
.Pirinci biraz kavurun.
.Üzerine badem ve havuçları ekleyin, etleri ilave edin.
.Tuz ve karabiberini ayarlayıp, 3 su bardağı et suyunu ilave edip, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.
.Demlendikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: