
1 kilo taze bakla
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı kırmızı tozbibertuz
1 tatlı kaşığı toz şekeryarım limonun suyu( isterseniz)
3 su bardağı kaynar su
1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
.Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün ve bol suda yıkayın.
.Soğanları yemeklik doğrayın.
.Sıvıyağı tencereye alın, soğanları katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun.
.Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
.Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin.
.Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin.
.Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder