
1 Adet ananas
1 Su bardağı toz şeker
2 Adet limon
50 Gr zencefil
1 Sap nane
2 Şişe saf alkol
Hazırlanışı (Hazırlanma süresi 2 lt. için 35 dakika)
.2 Su bardağı şekeri geniş ağızlı 2 litrelik bir şişeye koyun.
.Ananası minik küplere doğrayın.
.2 adet limon kabuğunu ince ince soyun.
.50 gr zencefili soyup uzunlamasına ikiye bölün ve ince ince dilimleyin.
.Hepsini 1 sap nane ile şişeye doldurup üzerine saf alkolü katın.
.Şişenin ağzını kapatın, ara sıra karıştırarak 3 hafta bekletin.
.İnce süzgeçten geçirip şişelere doldurun.
.Ananası minik küplere doğrayın.
.2 adet limon kabuğunu ince ince soyun.
.50 gr zencefili soyup uzunlamasına ikiye bölün ve ince ince dilimleyin.
.Hepsini 1 sap nane ile şişeye doldurup üzerine saf alkolü katın.
.Şişenin ağzını kapatın, ara sıra karıştırarak 3 hafta bekletin.
.İnce süzgeçten geçirip şişelere doldurun.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder