23 Ocak 2010 Cumartesi

Ispanak Çorbası

Malzemeler (6 Kişilik)
750 gr ıspanak
2 Adet büyük patates
1 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet soğan
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Yarım litre sıcak süt(2 su bardağı)
1 Su bardağı tavuk suyu veya et suyu
1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı
.Ispanağı temizledikten sonra bol suda yıkayıp, tuzlu suda haşlayın.
.Sonra suyunu iyice süzüp, kıyın ve ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirip püre yapın.
.2 Adet iri patatesi de haşladıktan sonra kabuklarını soyup, bunları da püre haline getirin.
.1 Çorba kaşığı tereyağıyla 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tencereye koyun ve yağ ısınınca rendelenmiş soğanı ilave edip, kavurun.
.Soğan pembeleşince, püre haline getirdiğiniz ıspanak ve patatesi ilave edin.
.Yarım litre sıcak sütle 1 su bardağı tavuk suyu veya et suyunu dökün.
.Tenceredekileri arasıra karıştırarak 25-30 dakika kaynatın.
.Tencereyi ateşten indirirken yarım kaşık tereyağıyla, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
.1-2 Defa karıştırarak tenceredekileri servis kaselerine boşaltın ve sıcak olarak servis yapın. .Dilerseniz çorbanın üzerine yağda kızartılmış küçük ekmek parçaları da (küp küp doğranmış) koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: