13 Eylül 2009 Pazar

Fasulyeli Mantar Çorbası

Malzemeler (4 Kişilik)
750 gr mantar
4-5 Tatlı kaşığı domates salçası
Yarım soğan 200 gr kuru fasulye
1 Adet sarımsak
2 Tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı tereyağı
4 Dilim ekmek
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
.En az 12 saat suda bekletip, şişirdiğiniz kuru fasulyeleri 5 su bardağı tuzlu suda 1 saat kadar haşlayın.
.Mantarları temizleyin ve dilim dilim kesin.
.Tavaya zeytinyağnı alıp, kızdırın.
.Dilimlenmiş mantarları, doğranmış sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı içine atıp, pembeleşene dek çevirin.
.Salçayı da biraz ılık suyla ezerek ilave edin.
.hazırladığınız bu malzemeyi haşlanmış fasulyenin içine katın.
.Birlikte yumuşayana dek pişirin.
.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
.Bu arada tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
.İçine ekmekleri koyup, iki yüzleri de altın sarısı renk alana dek kızartın.
.Çorbayı kaselere boşaltın.
.Kenarlarına ekmek dilimlerini koyarak servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: