15 Nisan 2009 Çarşamba

Buğday Çorbası

Malzemeler (4 Kişilik)
1 Su bardağı aşurelik buğday
3 Su bardağı yoğurt
3 Çorba kaşığı margarin
7 Bardak et suyu
1 Çorba kaşığı kuru nane
1 Kuru baş soğan
Tuz,kırmızıbiber
Hazırlanışı
.Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayalım.
.Tencereye koyalım ve bir iki taşım kaynattıktan sonra bir gün bekletelim.
.Ertesi gün aşurelik buğdayı kendi suyuyla ve et suyu katarak tuzunu ayarlayarak pişirelim.
.Bir tavaya yağı aldıktan sonra yoğurdu ekleyip iyice çırpalım.
.Çırparken ılık et suyunu ekleyelim.
.Soğanı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım hafifçe öldürelim.
.Kırmızı biberi naneyi ekleyelim.
.Bu sosu çorbanın üzerine gezdirelim.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: