24 Mart 2009 Salı

Bezelye Çorbası

Malzemeler (4 Kişilik)
1 Su bardağı bezelye
1 Çorba kaşığı un
1.5 Çorba kaşığı margarin
4 Su bardağı et suyu
Dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı
.1 çorba kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın.
.Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin.
.Unu yağda kavurun ve biraz su ilave ederek karıştırın.
.Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın.
.Et suyunu ekleyerek kaynatın.
.İçine ayırdığınız 1 çorba kaşığı bezelyeyi ilave edin, tuz ve karabiberini ayarlayın.
.İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
.Dilerseniz yağda kızdırılmış kırmızıbiberle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: