10 Şubat 2009 Salı

Sazak Pilavı

Malzemeler (6 Kişilik)
100 Gr ciğer
1 Çay fincanı antep fıstığı
4 Adet yeşil soğan
Bir tutam taze nane
2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı et suyu veya su
3 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
.Pirinci tuzlu suda 15 dakika ıslatın.
.Bir tencerede yağı eritin.
.İçine küçük küçük doğranmış ciğerleri atıp kavurun.
.Pirinci süzüp ciğerlerin içine ilave edip 10 dakika daha pişirin.
.Fıstık, doğranmış soğan, nane, tuz ve karabiberi ekleyip 3 dakika daha kavurun.
.Suyunu ilave edip, pirinç suyunu çekene dek pişirin.
.10-15 dakika dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: