
1 Adet soğan
200 gr mantar
2 Su bardağı pirinç
3.5 Çorba kaşığı tereyağ
3.5 Su bardağı et suyu
2-3 Dal nane
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
.Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın.
.Soğanı ince doğrayın.
.Mantarları bol suda iyice temizleyip doğrayın.
.Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritip soğan ve mantarı 3-4 dakika kavurun.
.Biraz su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
.Kalan tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve orta ateşte 2-3 kez karıştırarak kavurun. .Pirinç taneleri şeffaf bir görünüş alınca 3.5 su bardağı et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. .Kaynayınca ateşi kısın.
.Suyunu çekmeden 5-6 dakika önce mantarlı karışımı ilave edin.
.Kısık ateşte 5-6 dakika dinlendirin.
.Nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder