11 Kasım 2008 Salı

İstanbul Pilavı

Malzemeler (6 Kişilik)
2 Su bardağı pirinç
125 gr tereyağı
2 Adet kesme şeker
1 Çay kaşığı safran
1 Fiske zencefil
2 Su bardağı su
1 Adet haşlanmış tavuk göğsü
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay bardağı badem
1 Çorba kaşığı kıyılmış antep fıstığı
Hazırlanışı
.Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletin.
.Nişastası gidinceye kadar bol suyla yıkayın.
.Tencereye tereyağını koyup, eritin.
.Tuz, şeker, safan ve zencefili ekleyin.
.1-2 dakika karıştırarak pişirin.
.2 Su bardağı su ilave edin.
.Su kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip, karıştırın.
.Üzerine didilmiş tavuk etlerini ve haşlanmış bezelyeleri koyun.
.Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
.Bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağla bademleri kavurup, ayıklanmış fıstıklarla beraber pilava ilave edin.
.Karıştırarak servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: