1 Ekim 2008 Çarşamba

Fındıklı Baklava

Malzemeler (15-20 Kişilik)

Aldığı kadar (baklavalık) un
3 Adet yumurta
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Fiske tuz
1 Kase nişasta
1 Paket margarin
350 Gram fındık
5 su Bardağı tozşeker
4 su Bardağı su
1/4 Limon suyu
Hazırlanışı
.Öncelikle şerbet için su ve şekeri kaynatıp, inmesine yakın limon suyunu ekleyin.
.Soğuması için bekletin.
.Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları, sütü, sıvıyağı ve tuzu ekleyip, yoğurarak özlü bir hamur elde edin.
.Hamurdan 30 beze yapıp, üzerine nemli bez örterek 20 dakika bekletin.
.10 bezeyi nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde ayrı ayrı açın.
.Yufkaların aralarına bolca nişasta serperek 15 yufkayı üst üste serin ve yufkaları birlikte mümkün olduğunca ince bir şekilde açın.
.Diğer bezelere de aynı işlemi yapın.
.Tepsiyi margarinle yağlayıp, yufkaları üst üste serin.
.Üzerine iri dövülmüş fındık serperek diğer 15 yufkayı yerleştirin.
.Dilediğiniz büyüklükte dilimleyin.
.Margarini eritip hafifçe renk değiştirene dek kızdırıp, yufkaların üzerine gezdirin.
.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
.Baklava soğuduğunda şerbeti üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: