12 Eylül 2008 Cuma

Yeşil Yayla Tatlısı

Malzemeler (8 kişilik)

1 Komposto kasesi
Dövülmüş antepfıstığı
1 Çay bardağı tozşeker
1 Çay bardağı un
5 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı irmik
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartmatozu
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

.Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın.
.Aklarını bir tutam tuz ile birlikte mikserde kar haline gelene kadar çırpın.
.1 çay bardağı tozşekeri yumurta sarıları ile karıştırın.
.Unu, irmik ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin.
.Kabartma tozunu katıp, antepfıstığını da ilave edin.
.Kek kalıbını yağlayın, hamuru içine dökün.
.80 derece fırında 25 dakika pişirin.
.Şerbeti için 2,5 su bardağı tozşekeri ve suyu bir tencerede kaynatın.
.Ocaktan alırken limonu sıkın ve soğutun.
.Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
.Antepfıstığı serpin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: